Grecia, iubirea mea! Povești din insula Corfu
Întotdeauna am iubit să merg la mare. Cele două mari iubiri ale mele sunt vara și marea, această combinație fatală are întotdeauna puterea de a mă relaxa profund și de a mă face extrem de fericită. După o vacanță în Grecia, viața are un gust mult mai intens și mai frumos, iar amintirile pe care ți le faci acolo și imaginile pe care le fotografiezi în suflet tău se vor derula pe tot parcursul anului. Doar când vei auzi ceva legat de aceată perlă a Europei, un zâmbet îți va apărea instantaneu pe față. E balsam pentru zilele mohorâte, stresante și obositoare.
Grecia, iubirea mea.
Aventura noastră s-a desfășurat în Corfu. Din București am pornit la drum cu mașina, iar prima oprire a fost, evident , în Salonic.
Cu mașina din Bucuresti până la portul Igoumenitsa, de unde te urci pe ferry pentru insula Corfu, sunt în jur de 1000 km. Se pot parcurge și într-o zi, însă noi am preferat o oprire pe traseu ca să ne odihnim și să vizităm și orașul Salonic dacă tot a fost în drumul nostru. Combustibilul costă în jur de 350 euro pentru un drum dus întors, iar taxa de ferry aproximativ 50 euro pentru o mașină și 2 călători.
1.Salonicul a fost fondat de Cassandru al Macedoniei[5], în 315 î.Hr., și denumită astfel în onoarea soției sale, fiică a lui Filip al II-lea, Thessalonica, soră vitregă a lui Alexandru cel Mare. Denumirea Tessalonica provine de la contragerea cuvintelor grecești Θεσσαλών (transliterat: Thessalón, în română: „thessali”) și νίκη (transliterat: níke, în română: „victorie”), comemorând victoria macedonenilor asupra locuitorilor din Focida, cu ajutorul thessalilor.
Este un oraș plin de istorie, cu o falzeă superbă pe care te poți plimba și admira un apus superb! La tot pasul simți mirosul și gustul Greciei.
2.În dimineața următoare ne-am pornit la drum, am ajuns în Igoumenitsa în jurul prânzului. Ne-am îmbarcat, și am avut parte o plimbare de care ne-am bucurat enorm, chiar dacă eram nerăbdători să ajungem la destinație. Peisajele erau de vis!
În sfârșit în Corfu!
Corfu are o linie de coastă de peste 200 de km, incluzând plaje ascunse în golfuri de poveste, dar și vârfuri înalte – stânci de peste 900 de metri, scăldate de Marea Ioniană. Unele zone sunt domoale, cu plaje cu nisip fin, pensiuni și hoteluri chic, iar altele sunt sălbatice și abrupte, alcătuind un peisaj impresionant.
Noi ne-am dori să explorăm insula și să descoperim cât mai multe plaje frumoase. Asfel că în fiecare zi am ajuns la altă plajă.
3.Zona noastră preferată a fost Paleokastritsa care în greacă înseamnă “fortificație veche”. Grație naturii și istoriei sale, stațiunea se numără printre cele mai frumoase de pe insulă. Situată în jurul a trei golfuri, este încadrată de stânci abrupte, cu pante pline de chiparoși, lămâi și măslini. Legenda spune că, pe vremuri, aceasta ar fi fost insula mitică a fenicienilor, în timp ce golful din Paleokastritsa ar fi locul unde celebrul erou Ulise a naufragiat și a întâlnit-o pe Nausicaa, fiica regelui fenicienilor.
4. Mănăstirea Paleokastritsa
Situată în vârful unui deal, oferă priveliști minunate asupra mării și asupra plajelor din împrejurimi. De la baza dealului se poate ajunge sus fie cu mașina, fie pe jos, într-o plimbare placuta de 10-15 minute care ofera peisaje frumoase la fiecare pas. Mănăstirea a fost construită cam prin 1225 și închinată Sfintei Fecioare Maria (Panagia).
5. Închiriază o barcă ca să ajungi în Paradis!
Să îți închirieză o barcă este cea mai bună idee, pentru că la cele mai furmoase plaje ai acces doar cu barca. Am ajuns pe tot felul de plaje unde eram doar noi, am oprit barca în mijlocul mării și am înotat chiar acolo, am avut ocazia să vedem peisaje de vis! Am ajuns chiar și la Paradise beach. O plajă cu o apă și mai cristalină și albastră față de tot ce am văzut. Dacă îți bagi capul în apă te simți ca într-un acvariu plin de pești super colorați.
6. Snorkeling
Când ai parte de o apă atât de superbă este păcat să nu vezi ce se ascunde în adâncuri. Pe lângă peștișori și stânci există, o grămadă de alte surprize!
7. O croazieră de o zi insulele Antipaxos și Paxos
Această minunată excursie de o zi. Sunt trei opriri mari: una la Grotele Albastre (Blue Caves), una la marginea insulei Antipaxos, unde poți face snorkeling într-o apă de un albastru ireal (probabil că cel mai frumos pe care l-am văzut ), și o a treia de două-trei ore pe insula Paxos. Excursiile se pot rezerva cu una sau două zile înainte.
8.Corfu Town
Pe scurt, o minunăție de oraș în stil venețian. Orașul este păzit de două fortărețe: Ceatatea Veche (Old Fortress) și Fortăreața Nouă. Pornind dinspre una spre cealaltă, te poți plimba pe străduțele înguste din centrul vechi, poți vizita Palatul Regal sau poți chiar lua Esplanada de la un capăt la altul, ditamai bulevardul unde te poți plimba în voie.
9. Închiriază caiace și bucură-te de o aventură aproape de stânci și golfuri.
10. Distracția nu lipsește în Corfu!
Dacă mai ai energie după o zi de plajă, vei găsi cluburi pe plajă unde ai parte de dans și muzică bună!
11. Servește prânzul în niște locații de vis!
Aceasta a fost experiența noastră în Corfu, sunt convinsă ca mai avem foarte multe de descoperit, abia așteptăm să mai gustăm din Grecia. Enjoy!
No Comments